Iklan

Khamis, 11 Ogos 2011

'My Aim' Kediaman Rumah Baru Kos Sederhana Rendah di Temerloh

Salam Sejahtera...

Ingin aku kongsikan kediaman rumah baru di Temerloh yang sedang dalam perhatian dan pertimbangan untuk membelinya sekitar harga RM 88 000... Sila lihat gambar di bawah :-


Pandangan Dari Hadapan



Bilik Utama


Bilik Kedua


Bilik Ketiga


Tandas Dan Bilik Air


Mozek Penuh


Mozek Penuh Pada Bahagian Dapur


Pandangan Dari Dapur Ke Depan




Tiang Beranda Petak, Yang Gambar No. 1 Tiang Bulat



Garaj Parking Bermozek Dalam Pembinaan



Masalah Yang Aku Hadapi :-

1- Rumah ini perjalanan ke tempat kerja aku sekitar 10 minit, tetapi ke tempat kerja isteri aku sekitar 25 minit - 35 minit.

2- Aku hanya ada sebuah kereta sahaja.

3- Apabila aku perlu hadir kursus, masalah akan timbul untuk isteri pergi ke tempat kerja dan akan datang menghantar anak ke sekolah.

4- Isteri masih tiada lesen memandu lagi.

Pada pendapat anda, adakah aku perlu membeli rumah ini? Sila komen di bawah...





14 ulasan:

  1. salam,
    saya pun berminat dengan rumah ni. boleh tau di mana lokasi rumah ni? di bilik tidur utama ada bilik air tak? berapa minit dari pusat bandar temerloh?

    BalasPadam
  2. w'slm... em, rumah ni jauh ckit ngan bandar temerloh... klo time sibuk dekat 30 minit jgk... rumah ni di Taman Setia Jasa, Temerloh... Sesiapa nak beli kene isi borang Pejabat Tanah & Perumahan Pahang... projek kerajaan negeri ni... Bilik air ada 1 je ngan tandas.... bilik air & tandas berasingan... dalam bilik utama tiada bilik air... kos sederhana rendah... klo kos sederhana biasenye ada bilik air dalam bilik tidur utama...

    BalasPadam
  3. Salam bro, saya Jabidi dari HMC. Pada pendapat saya ini peluang yg bro tak harus lepaskan. Hartanah atas tanah pada harga sedemikian amat berbaloi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ohhh.... en. Jabidi... w'slm... yup... mmg btul pluang yg tak leh dilepaskan... tp bnyk halangan utk apply rmh ini sbb rmh projek kerajaan negeri pahang... aku bkn org jati phg begitu jgk isteri aku... jadinya aku survey perumahan lain dan aku dpt projek baru perumahan untuk bumiputra shj... Taman Chatin Court Mentakab, Pahang... 140k.. 22' x 75' bln disember 2012 projek siap... ada upload gmbo projek kat fb je dl...

      Padam
  4. bro..ni yellow...pada aku ko patut sapu je umah...mungkin ade masalah kecil yg akn timbul..tp pada aku better ko tgk long term punya perspective...klu ko xnk duduk skali pun wat mase trdekat ko sewakn la dulu...tp untuk menyimpan aset real estate ni sesuatu yg berbaloi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks for ur advice yellow.. klo aku mampu aku amik 2 rmh... hehe... tp cm mslh rmh dlm artikel ni rmh projek kerajaan negeri pahang... org bkn rkyt pahang mmg xdpt la kcuali lbh 5 thn menetap di pahang... wat pengetahuan ko, aku dah apply rmh projek tanah rezab melayu... hjg thn ni dijangka siap...

      Padam
    2. dh ada orang beli ke umah nie?



      Padam
    3. rmh ni ada beberape fasa... fasa pertama dh siap kot... fasa baru mungkin ada lg... dh lme xmemantau... klo ada lg baik cpt2 mohon bg rakyat pahang... rmh freehold skrg kat bandar temerloh teres kos sederhana dh jejak rm 180k tau....

      Padam
    4. sape tau @ ada rmh utk disewa kt area bndr
      temerloh bgtau saya, (airul 013-9666026)

      Padam
    5. em, kat jln bahagia ada rmh pangsa dua tingkat... 2 biji... tp org yg menyewa sblm ni india la...

      Padam
  5. Baik beli kira ok harga tu besar,lesen blh buat.harga ok umah besar ,kt kl tak dpt besar ni harga 80k

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni hrge 2 thn lepas... skrg ni tggi lg dh hrgenya....

      Padam
  6. ada lagi ke projek perumahan baru di temerloh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada yg freehold bukan projek SUK... tp harga semua dah lebih 150k ribu...

      Padam