Iklan

Isnin, 17 Oktober 2011

Gelaran Bagi Kuih Muih Di Malaysia

Salam semua... aku nak kongsikan sedikit lawak jenaka mengenai kuih dan makna yang hampir sama maksudnya dengan nama kuih tradisional tersebut... sila baca dan fahami... hehe...

1. Kuih paling Gangster-Lompat Tikam

2. Kuih paling Seksi-Puteri Mandi

3- Kuih paling Keji-Taik Itik

4- Kuih bajet Cute-Cek Mek Molek

5- Kuih Awet Muda-Seri Muka

6- Kuih paling Alim-Kuih Ketayap

7- Kuih Penyakit Lelaki Kronik- Batang Buruk ***

8- Kuih Suka Pukul-Kuih Lompang (N9)

9- Kuih dalam Zoo-Badak Berendam

10- Kuih untuk Saman Polis Trafik- Kuih Samprett

11- Kuih yang Bangun Sendiri-Kuih Bangkit

12- Kuih orang tak mandi-Kuih Bau-lu

13- Kuih Paling Tenteram-Kuih Makmur

14- Kuih Paling Lembap-Kuih Siput


*** dilarang membayangkan...

Sekian,.....





Ahad, 16 Oktober 2011

Kalendar Islam 1433 Bersamaan Tahun 2012

Assalamualaikum saudara dan saudari sekalian... Menjelang penghujung tahun islam 1432 hijrah, aku ingin kongsikan kalendar islam bagi tahun 1433 hijrah untuk panduan korang semua... Sila 'right click' tetikus anda dan pilih 'save image as' untuk 'download' imej kalendar tersebut....


Bonus untuk korang jugak.... senarai Hari Kebesaran Islam bagi tahun 1433 Hijrah dalam tahun 2012 juga aku sediakan sebagai rujukan kelak....

* Ribuan terima kasih diucapkan kepada sumber maklumat yang aku perolehi dan seelok-eloknya kita doakan kesejahteraan seluruh umat islam di seluruh dunia supaya umat islam tidak ditindas....

Sekian, terima kasih.....