Iklan

Rabu, 25 Disember 2013

Gasket Oil Cap Engine Campro




Gasket Oil Cap Engine Campro
- Gasket yang boleh ditukarkan apabila berlaku kebocoran pada oil cap engine. Tak perlu beli oil cap engine baru yang bernilai rm 30 original. Tukar gasket ini sahaja dab boleh selesaikan masalah leaking.
harga RM 4
(Digalakkan beli dalam kuantiti yang lebih supaya berbaloi dengan kos penghantaran)
- 5pcs rm 18
- 10pcs rm rm 35


- Berminat? sila pm, sms, whatsapp 013-3562796
- Pengeposan ambil masa 1-3 hari dari tarikh tracking nombor diberi untuk sampai ke alamat anda. 










Pakej Spark Plug Persona G-Power Platinium & Tools




Pakej Spark Plug Persona G-Power Platinium & Tools
- spark plug NGK G-Power Platinium 1 set
- pembuka spark plug 1 set
- lighten magnetic pick up 1 set
- spanar chrome 2 kepala saiz 8
kos jika pembelian berasingan tools di atas rm 6 (kos pos) x 4 (tools) = rm 24
kami hanya ambil kos pos rm 9 sahaja untuk pakej ini dan anda sudah jimat rm 15. Ditambah lagi diskaun rm 2. 
Harga pakej ini adalah RM 107 - 2 = 105 sahaja termasuk kos pengeposan...


- Berminat? sila pm, sms, whatsapp 013-3562796
- Pengeposan ambil masa 1-3 hari dari tarikh tracking nombor diberi untuk sampai ke alamat anda.  









Spanar Dua Tengkuk Saiz 8



Spanar Dua Tengkuk Saiz 8 - chrome - heavy duty - harga RM 8

- Berminat? sila pm, sms, whatsapp 013-3562796
- Pengeposan ambil masa 1-3 hari dari tarikh tracking nombor diberi untuk sampai ke alamat anda. 










Pembuka Spark Plug Campro




Pembuka Spark Plug Campro.
- sesuai untuk kereta Proton Persona, Saga BLM, Gen 2, Satria Neo.
- Harga RM 10


- Berminat? sila pm, sms, whatsapp 013-3562796
- Pengeposan ambil masa 1-3 hari dari tarikh tracking nombor diberi untuk sampai ke alamat anda.  










Lighten Magnetic Pickup



Lighten Magnetic Pickup - boleh lentur - boleh menarik skrew atau apa-apa tools kecil berasaskan besi yang jatuh ke dalam ruang sempit - ada lampu LED untuk suluhan Harga RM 15

- Berminat? sila pm, sms, whatsapp 013-3562796
- Pengeposan ambil masa 1-3 hari dari tarikh tracking nombor diberi untuk sampai ke alamat anda. 









NGK Spark Plug G-Power Platinium For Campro (Saga BLM, Gen 2, Persona, Neo)




NGK Spark Plug G-Power Platinium For Campro (Saga BLM, Gen 2, Persona, Neo)
Untuk prestasi yang lebih baik semasa proses pembakaran di dalam omboh enjin.
Spark Plug kategori lebih baik dari OEM.
Harga RM 65 1 set 
Spark Plug OEM NGK RM 35 1 set



- Berminat? sila pm, sms, whatsapp 013-3562796
- Pengeposan ambil masa 1-3 hari dari tarikh tracking nombor diberi untuk sampai ke alamat anda. 








Khamis, 12 Disember 2013

DIY Tukar Inner Door Handle Proton Persona

Salam sejahtera...


     Dah lama aku tak keluarkan artikel mengenai aktiviti DIY. Baru siang tadi aku berkesempatan untuk menukar inner door handle yang dah lama rosak tetapi masih boleh digunakan cuma handle dah tak main sebab spring dalam inner door handle tu dah patah. Aku membeli alat ganti di kedai VG Auto Temerloh berhampiran Petronas Jalan Bahagia, Temerloh. Harga RM 40 sebelah sahaja. Tag dekat barang dia letak RM 80 dan kalau harga macam tu mungkin aku tak tukar lagi kot. Nasib baik harga bawah RM 50... hehe...


 Plastik dah buang.... Sticker sebelah kanan tu sama dengan yang proton gunakan


     Seperti biasa, aku terus tunjukkan cara tukar inner door handle proton persona tanpa perlu menunjukkan cara membuka door trim ye...Sila rujuk urutan ganbar di bawah :-

 Hanya ada sebiji skrew sahaja yang perlu dibuka dan yang selebihnya adalah klip...



 Keluarkan kabel mengikut urutan nombor supaya kerja lebih mudah.... Selepas itu boleh pasang inner door handle yang baru mengikut urutan nombor 2 & 1...



 Pastikan kedudukan klip masuk pada kedudukan asal & skrew tengah boleh dimasukkan... Kemudian cuba dahulu fungsi pintu dan jika tiada masalah pasang semula door trim kereta anda...



Spring yang dikesan telah patah mungkin disebabkan cara penggunaan yang agak kasar iaitu 
menolak pintu serentak sambil menarik door handle... Seeloknya tariknya door handle dahulu baru tolak pintu...


 2 bulatan menunjukkan tapak spring di dalam inner door handle...


 Sekian, itu sahaja proses DIY kali ini. Mudah, ringkas & senang.... hehe... Terima kasih....