Iklan

Khamis, 12 Jun 2014

Pilihan Formasi Extractor Untuk Campro

Salam sejahtera...

     Bagi pengguna kereta Proton yang bernadikan enjin Campro yang berkeinginan untuk merasakan perbezaan kuasa dan respon dari kereta anda, gambar di bawah amat membantu anda dalam membuat pemilihan yang sesuai dengan kehendak anda. Tak semua orang mempunyai kehendak yang sama. Ada yang mahukan respon & kuasa awal dan ada juga yang mahukan kuasa pada rpm yang tinggi. Jadi, terpulang pada anda untuk membuat pilihan. Kuasa memilih ditangan anda...





5 ulasan:

  1. Salam, nak tanya kalau gen2 1.6 auto sesuai pakai extractor 4-2-1 ke 4-1? Saya memang nak pakai 4-2-1 tapi pomen cakap gen2 auto sesuai pakai 4-1. Sekarang ni enjin masih standard, tabung tengah tukar ke bullet, muffler pakai s-flow, catcon pon dah tukar. Terima kasih ya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. w'slm... jangan dengar la cakap kedai tu... cakap je ni duit saya... saya mau u buat je... sebab member baik pun dulu ikut cakap pomen tu pkai 4-1 untuk auto sekali xbanyak beza untuk low torque.... last2 kluo bajet lain pula masuk 4-2-1... baru dia puas hati... so, pilih la nak kluo bajet sekali ke 2x bro.... hehe...

      Padam
    2. 4-1 utk setup drag aje.. yg 4-1 bnyak pkai kat kdai ejos tu sume bole jdkan power loss..utk street pkai 4-2-1 aje.. x kira la at atau mt.. bgus utk low dgn mid.. xkan hari2 pakai kete nak hi rev aje kalo pkai 4-1..

      Padam
    3. 4-1 manual ssuai bro. 4-2-1 auto. 4-1 kuasa pda RPM 3 ke atas mnakala 4-2-1 kuasa pda RPM bwah dri 4. Maknanya klau slalu bwa g kje dlm bndar jrag kluar jln jauh n nk rsa kuasa elok pkai 4-2-1 n klau kje atau suka jln jauh2 nk best msa jln jauh nk kuasa elok pkai 4-1. Aku dlu satria manual pkai 4-2-1,bullet n straight flow pick up mmg cm vtec tpi bila top end mndatar je lmbt respon kuasa tpi ni persona aku pkai 4-1,bullet n sflow pick up boleh r wlpun xshebat 4-2-1 tpi top end tbaik smooth je tekan paddle skit mter jap je naik 160km/j blom tkan hbis g huhu. (Tekan hbis dlu prnah jejak 220km/j) Dlm matematik cuba ko tgk 4-2-1=1 so mknanya besar kpda hsil yg kecil bila 4-1=3 so mknanya pula besar & masih besar jumlahnya. So pk2 kn lah.

      Padam
  2. Assalamualaikum, saya nak tanya. Saya dah buat 4-2-1, mufler s-flow ( tak silap brand 5zigen ). tabung tengah tak tukar lagi. Abg ipar cadangkan pakai bullet dengan apa tah. Kira 2 tabung untuk cover minyak. So apa cadangan bro? Tabung nenas tu ada kata kena tukaq -_-

    BalasPadam