Nuffnang Ads

Rabu, 26 Jun 2013

Permintaan Part, Aksesori Atau Cadangan Kepada Blog

Salam sejahtera...

     Sebenarnya aku telah mendaftarkan nama Eilarazi Enterprise di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dengan tujuan untuk cuba menceburi bidang perniagaan. Kebetulan pula isteri aku telah beberapa tahun menceburi bidang perniagaan secara online sejak 4 tahun lepas. Alang-alang daftar perniagaan macam-macam la aku letak untuk berniaga.

     Oleh itu, aku bercadang untuk menjual spare part atau part accessories secara online bermula dari blog ini. Mungkin kawan-kawan semua ada cadangan atau permintaan yang boleh dikemukan di ruangan komen di bawah dan juga sms aku ni no 013-3562796. Sebarang cadangan dan permintaan adalah amat dialu-alukan....







7 ulasan:

  1. As'salam,
    Mintak maaf, sebenarnya nak tanye beberapa soalan yg tak berkenaan dgn post bro ni tapi tak tau dah nak letak kat mane...

    1) Saye pemilik Persona Elegance, dan berkenan pulak bila tgk jam atas dashboard kat Gen.2 lama member...(jam yg kat atas aircond tengah tu..., mcm dlm link ni...

    http://www.goauto.com.au/mellor/mellor.nsf/story2/207384244C913E6DCA25700E000C1A5D

    Sorry takda image yg lebih jelas...
    Pada saya centre dashboard Persona ni plain sgt.
    Barang2 nye dah ada (housing & jam tu sendiri), tapi bila pegi tanye kedai acc, dia kata takleh buat sbb diorg tak tau connection jam tu, takut salah pasang nanti burn. Nasihat diorang cari wayar original, diorg boleh pasangkan...
    Apa pendapat bro?

    2) Pernah tgk org letak Preve punya steering masuk Neo & BLM.
    Menurut seller kat Lelong, asalkan steering asal ada audio control, bila masuk steering Preve dia boleh pakai jugak takda masalah... tapi airbag mcm mana pulak?

    Mohon bantuan...terima kasih ye...

    BalasPadam
    Balasan
    1. wslm.... ok.... nampak gaya jam kat kat trip meter tu xckup ek... hehe... barang dh ada kan... dia xsiapkan sekali wayar ke? leh upload gambo belakang jam dashboard tu x.... nk tgok point yg ada.... Bab stereng ni preve ni aku xreti bro... tp aku penah tgok kat fb ada bengkel yg offer rm 300 siap pasang....

      Padam
  2. Sorry lambat balas...
    Hari dah reply dah tapi tak keluar pulak dia....ni gambar belakang jam tu...

    http://postimg.org/image/jlgup423l/
    http://postimg.org/image/oym1urrxd/
    http://postimg.org/image/8spp84mqp/

    BalasPadam
    Balasan
    1. oo.... kne pakai wire harness jgk ni... ada 4 pin.... mesti ada 1 pin utk power, satu pin utk grounding. 2 pin lg utk signal... tp ssh nk knal pasti... kne tnye otai la bro.... msuk group fb la... leh mintak pendapat otai...

      Padam
  3. Balasan
    1. Persona Racing Group, Persona Racing Group Call Center.... otai Qaixer Han

      Padam
  4. oo qaixer han ni yg dok JB 2 heh? Maknanya yg slalu aku wsup2 tnye 2 dia r ketuanya? Wah btuah aku ketua snggup lyan soalan aku wlapun busy nk dbandingkan ngan anak buahnya yg kurang skit busynya tpi sepi je wsup aku. Ni blogger Rafaie pun 1 group gak ke cmne

    BalasPadam