Iklan

Jumaat, 6 Jun 2014

Sesi Paddle Respon, Throttle Respon, Repair IAFM, Tukar Purge Valve Canister, Cuci Throttle Body Campro & Flush King Di Tempat Anda

Salam Sejahtera...


Senarai ahli panel Proton Respon Group di Semenanjung Malaysia


   Bagi pemilik -pemilik enjin yang bernadikan Campro adalah dialu-alukan untuk servis perkhidmatan yang aku tawarkan kepada anda di kawasan anda. Buat masa terdekat ini adalah pada :-

Tarikh : 7 Jun 2014
Tempat : Bandar Kuantan (Parking Dataran Kuantan/Megamall/cadangan anda)
Masa : Sesi Petang & Malam

Sesi Respon di Kediaman Aku


    Bagi yang berada di Kuantan dan berminat dengan tawaran aku boleh sms/whatsapp segera ke nombor talian 013-3562796 untuk temujanji supaya urusan lebih lancar.

Antara Kereta Yang Telah Diresponkan


   Di tempat - tempat lain juga aku boleh turun jika ada permintaan yang menggalakkan. Anda hanya perlu sms/whatsapp aku untuk menyatakan minat. Aku akan kumpul dan tetapkan tarikh & masa yang sesuai. Tempat lebih elok anda yang tentukan janji selesa untuk berkumpul dan tiada sebarang gangguan.

Paddle Minyak Yang Telah Diresponkan. Kena buka...


    Di bawah aku senaraikan perkhidmatan yang semua panel-panel respon group tawarkan dan untuk makluman anda semua upah adalah selaras...

1- Paddle Respon                       - RM 50.00
2- Throttle Respon                     - RM 100.00
3- Modified / Repair IAFM        - RM 50.00
4- Cuci Throttle Body                - RM 50.00
5- Tukar Purge Valve Canister  - RM 130.00 (alat ganti baru & tulen)
6- Flush King                             - RM 50.00

Modified IAFM. Kerja Rumit Sikit...


    Untuk pengetahuan anda, aku tiada sijil dalam automotif ni. Kepakaran yang aku dapat adalah secara tidak langsung belajar secara informal dengan otai Qaixer Han yang berada di Skudai. Campur pula dengan pengalaman DIY pada kereta aku sendiri. Setakat hari ini ramai yang berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan oleh ke semua panel respon group. Tak dinafikan juga mungkin ada yang memburuk-burukkan group kami tetapi anda yang menilaikan. Anda inginkan kepuasan pemanduan enjin bernadikan Campro, cari kami...

Cara Untuk Membuat Flush King Pada Kereta Anda


Sembur Sebotol Flush King Pada Throttle Body (Butterfly TB)


Kesan Karbon Telah Hilang Pada Intake Gen 2
 
 
Bukti Dynochart Flush King Berkesan Untuk Meningkatkan Kuasa Kuda Kereta Anda...


Sekian, terima kasih... banggalah dengan Proton...








20 ulasan:

  1. Salam bang, service ni kite blh pilih atau bile deal kite kene amek smue service tu, tme kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. w'slm... boleh pilih ikut bajet masing2 bro... tapi kebiasaannya ramai yang pilih paddle response dulu... tu memang aku syorkan... lepas tu dah rasa perbezaannya baru berlalih pada stage lain pulak...

      Padam
    2. salam bang..kalau respon paddle tu x der effect ke sebab kita tinggi kan plet dalam tu?kemungkinan error lamda ada x?

      Padam
  2. Wslm... em, xde effect ape2 bro... yg lamda2 ni berkaitan dengan afr... air fuel ratio... team response aku bukan sekadar adjust sahaja... siap ada coating surface board...

    BalasPadam
  3. Assalam. Throttle respond tu ape dan kat mane?

    BalasPadam
  4. Baru jek buat tuning n paddle respond dengan bro qaixer han.Memang terbaek n puas hati.Kalo sebelum ni rasa lembap jek kereta ni especially nak memotong kan,tapi pas buat servis ni pergh tekan sket jek mencanak rpm naek.Kepada owner2 campro engine recommended untuk anda try servis ni,nescaya anda akan lebih menyayangi kete anda,hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bos kedai qaixer han tu kat mana..ada contact tak? Mesej kawan..01136690685

      Padam
  5. saya ada masalah bila tukar canister purge valve tu, tapi masih berbunyi lagi... boleh tahu sebab2 ia masih berbunyi?

    BalasPadam
  6. Bro..sy ada masalah enjin bunyi kasar yg macam bor maksudkan ni. Bunyi confirm ker dr canister purge valve ? Napa ia kluarkan bunyi camtuh ? Boleh tolong jelaskan bro...

    BalasPadam
  7. Hi bro, ada tak member yg boleh check atau repair IAFM Persona tahun 2011? Suspect IAFM rosak tapi foreman ckp takde masalah.. nak buat paddle response sekali..

    Area Puchong.. ataupun emel saya anthonyngky@msn.com ya..
    Sekian, terima kasih..

    BalasPadam
  8. bro..apa nama benda yg ada spring dlm gambar atas tu?

    BalasPadam
  9. kereta persona pandu tiba2 berhenti sendiri kene tukar ape bro... naik bukit tiba2 mati tggu 10minit hidup blik tolong bro... selesaikan masalah kete sya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama la dgn sy baru2 ni..depa kata suruh tukaq canister..Mslah awk sma dgn sy

      Padam
  10. Salam bro, bro pernah cuba x mini turbo/toyol angin. Berkesan ke alat ni?

    BalasPadam
  11. semua bengkel keta atau bengkel yg tertentu shj yg blh buat
    1- Paddle Respon
    2- Throttle Respon
    3- Modified / Repair IAFM
    4- Cuci Throttle Body
    5- Tukar Purge Valve Canister
    6- Flush King
    dan klu area keramat,bentong atau raub kt mn bbengkel yg sepatutnya sy pergi dan kosnya dlm anggaran berapa memandangkn gst mesti x sama dgn thn sblm ini

    BalasPadam
  12. cuci throttle body sama ada lap guna kain bersih/bahan khas pas 2 reset throttle body. terpulang sama ada nak pkai K&N/Air filter berasaskan stainless steel (simota/redline/turbo fan dll)Ekzos uprage 4-1/4-2-1.Saranan sya persona nk top lebih pda atas RPM 3 pkai 4-1 mmg top cpat tnpa perlu tekan lebih.Gantikan manifold kpd bullet.Blkg tpulang sma ada Street flow utk pick up & bunyi bom/sflow snyap, jmat mnyak,pick up ada sdikit tp xsperti streetflow tpi Top yg membanggakan.Plug jgn lupa tukar jika dh lama & try produk pnjimat mnyak di jual di cosway utk dletak bersama petrol.Isi Ron 92 sperti Ron 97 jika Ron 95 sperti Ron 100.Myak plincir jika fully guna shell helix ultra/JTX/lain2 terpulang jika semi gunakan castrol magnatec/helix HX7.Cubalah dari pngalaman sndri yg pernah cuba top di hgway mncecah 220km/j

    BalasPadam
  13. Nk repair iafm persona berapa area mana ya..

    BalasPadam
  14. Nk repair iafm persona berapa area mana ya..

    BalasPadam
  15. akum bro padel mnyak persona ada stopper hitam kat bawah kan kalau saya buang ada kesan kelajuan tak.

    BalasPadam