Iklan

Khamis, 17 Mei 2012

Layan Proton Persona 2009 Convert To Auto

Salam sejahtera semua... Setelah kereta Proton Persona 2009 aku bertukar transmisi daripada manual ke auto, aku saje nak 'test power' walaupun korang tahu auto ni ada kelebihan dan ada kekurangan. Cuma point besar aku beralih ke auto adalah sebab memudahkan pemanduan terutama dalam keadaan jalan raya yang sesak dan ketika pecutan awal di lampu isyarat. Aku belum berkesempatan untuk berkongsi cerita dan pengalaman mengenai proses pertukaran transmisi ini... Layan dahulu video di bawah :- 


 


    Setting sebelum ini adalah untuk manual dari segi extractor 4-2-1 dan tabung tengah. Anda ada sebarang komen? sila kemukakan dan aku berbesar hati untuk berkongsi pengalaman pada kawan-kawan semua :)


 


4 ulasan:

  1. bro aku ada elegan 2010. berminat nak tukar auto gak. boleh cerita lebih lanjut secara detail? dari segi kos, barang yang perlu di beli dan mana nak dapat gearbox auto? kat mudah takda pun. lg 1, boleh ke cvt blm 1.6 masuk kat campro iafm aku? tq bro.

    BalasPadam
  2. ok... dlm mse terdekat akan aku usahakan info mengenai proses nak convert gearbox tu... mengenai gb cvt msuk persona tu kne tanye mekanik sebab takut tapak mounting lain ckit ke... dr segi padanan dgn enjin mgkn sme sbb dua-dua guna campro 1.6...

    BalasPadam
  3. tq bro. detail anda sgt padat..

    BalasPadam