Iklan

Khamis, 4 Oktober 2012

Test Proton Persona 1.6 Auto 0-100 Km/j Third Run

Salam sejahtera semua... Kali ini aku berjaya membuat rakaman video untuk prestasi kereta aku dalam ujian kelajuan 0-100 km/j. Keputusannya aku adalah 11.5 saat dengan pengubahsuaian yang telah aku buat seperti berikut :-

full ekzos modified, ngk irridium spark plug, tomei fuel pressure regulator, light weight crank pulley, redline drop in air filter, oil catch tank, extractor 4-2-1, rim 16', spec tayar 205/55/91w series, tayar made in china, tabung tengah 2 way inlet pipe, mufler pendek Pro1.





Sekian, terima kasih...






9 ulasan:

  1. Bro,nk tanya skit la...buat full ekzos modified tu mcm ne.. pakai ekzoz jenis S-Flow ke Straight muffler nye erk...bunyi mcm x kuat sgt kn

    http://ourm3mori3s.blogspot.com

    BalasPadam
  2. bro... it mean tuko extractor + tabung tengah + mufler... klo 3 perkara ni tuko kre full exhaust modified... paip xtuko... pkai yg asal sbb saiz dh sesuai utk 1.6cc.. klo beso sgt nnt loose power lak.. aku pkai s-flow je... ada bunyi bass ckit la.. xkuat sgt pun...

    BalasPadam
  3. Salam En fakhrul, nak Tanya skit pasal meter persona ni....bleh x kita pakai meter elegance punya...saya punya persona first model tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh rasanya... tapi xpasti kne buat modi pendawaian ke tidak... masa beli meter elegance tu kne tnye kedai tapak dia sama x ngn persona lama....

      Padam
  4. Salaam..kalau saga blm.tgh drive lampu enjin dkt panel meter nyala..APA problem..dah try off enjin..start balik still nyala..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Klu lmpu enjin menyala bermakna ad mslh...nk knl pasti masalah sbnr kne wt dignos kt sc....sistem ekzos da modified lom....klu da usik mkna ad mslh ngan o2 sensor.... sekian.... klu nk ilang lmpu enjin 2...kne g kt main fius....cabut fius memory untuk seketika.... pastikan kunci berada di tangan kerana bila nk pasang fius 2 smula nnt die autolock n alarm berbunyi.... sekian dr sy

      Padam
  5. nak tanya pasal tayar depan.nk tukar tayar depan 205/55/R16 tak boleh pekejra kedai tu cakap..sebab sagat lah gesek lah dia kata..bro punya plak pakai tayar 205/55/R16 tu camana buat?? terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. em, yang gesek nnt tayar belakang... aku bukak daun pisang belakang tu.. lepas tu ada 1 kepala skrew kne masukkan ckit ke dalam... tayar akan jejak ngn kepala skrew tu je....

      Padam