Nuffnang Ads

Ahad, 21 April 2013

Fungsi E-Manage Blue Piggyback

Salam sejahtera,

     Aku tertarik dengan sebuah artikel mengenai fungsi piggyback e-manage blue dari web http://gsrterbalik.twilight-tentation.net/t360-fungsi-penuh-e-manage-blue-vs-safc2... Oleh itu aku amik keputusan untuk simpan maklumat tersebut supaya mudah untuk aku rujuk. Harga e-manage blue ketika ini aku semak paling murah RM 600 sehingga RM 1000 pun ada.... Paling murah klik di sini...


     Fungsi E-Manage Blue adalah :-
1- Air Flow Adjustment Map – Jadual 16 X 16 (RPM vs throttle position) digunakan untuk mengawal A/F sensor @ MAP sensor sebelum dihantar ke ECU bagi tujuan Fuel Enrichment Upgrade Injector

2- Mengawal injector sehingga 150% dari injector asal.

3- Upgrade Air Flow Meter

4- Mengawal A/F sensor yg telah dinaik taraf Boost Limiter Cut Setting

5- Mengnyahkan had boost (bg kete turbo) Anti Stall Engine Feature


6- Mengstabilkan idle ketika throttle ditutup (untuk kerete turbo) dan penggunaan Hi-Cam VTEC Setting

7- Menala system VTEC (utk kete Honda) Map Trace Feature

8- Membolehkan para tuner untuk menala setting enjin pada mana-mana Map (Ignition, Injection dll)

9- Real Time Display Feature, membolehkan para tuner untuk memerhatikan keadaan enjin semasa enjin beroperasi (memerlukan Laptop) Real Time Communication

10- Fungsi untuk komunikasi antara E-Manage dengan Laptop secara terus dalam saat (2, 3 @ 4)

11- Data Logging Feature, membolehkan para tuner untuk merekodkan dan memain balik data enjin

12-Security Setting Feature, membolehkan data dikunci dalam E-Manage (kata laluan diperlukan)

Sekian, sekadar menyimpan ilmu yang dijumpai...






26 ulasan:

  1. boleh ker dipasang pada proton persona..

    apa kelebihannya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh pasang.... elok pasang n tuning di sunway... tp klo medium modifikasi aku rse xperlu lg kot... kelebihan utama utk menambah pancutan petrol ke dlm omboh...

      Padam
    2. Sesuai tak untuk accord 2.4l. Boleh jimat minyak?

      Padam
    3. klo untuk accord 2.4 kena tanya penjual sebab connector dia mesti xsama dengan campro... kena cari penjual yg jual utk honda accord...

      Padam
  2. berhati2 dengan imitation product.. tu je.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul jgk... member bru kabo produk e-manage ada bnyk dr korea jgk...

      Padam
  3. sye ade persona..gne e-manage blue kt keta sye ...x leh arr,,laptop x dpt bace software nak g ke e-manage..asik offline aje..pening gak nak bt nye...lau gne afc leh tak

    BalasPadam
    Balasan
    1. oo... em, AEM ada yg bgtau leh msuk utk campro... sape ada try?

      Padam
  4. Salam tumpang tnya.. emanage blh ke pasang kete proton saga flx??

    BalasPadam
    Balasan
    1. saga flx xberani nak cakap sebab aku xtau dia pkai ecu jenis ape & berapa bit... kena masuk forum saga flx untuk kepastian...

      Padam
  5. Betul ke pakai ni blh jimat minya.bp persen klu jimat tu ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. susah nak bg details penjimatan sbb xpakai...

      Padam
  6. gen2 iafm 1.6 bley ka pkai???emanage yg mna ley msuk?

    BalasPadam
  7. saya pakai avs management ok jew..fungsi sama jew dgn emanage blue..cuma emanage blue nie banyak clone..avs management confirm original dr usa..ada warranty 2tahun lagi..xsia2 sy pakai..memang terbaik..kalau nk cuba..whatapps 0145041600..

    BalasPadam
  8. boleh ke pkai emanage pada enjin evo1 tp wiring n/a 1.8 utk tunning balik???pencerahan?

    BalasPadam
  9. boleh ke pkai emanage pada enjin evo1 tp wiring n/a 1.8 utk tunning balik???pencerahan?

    BalasPadam
  10. nak tanya apa kegunaan untuk myvi tahun 2006 yee ? kalau enjin standard , ekzos full system dah buat dari depan sampai belakang , apa kelebihan nya ehh untuk myvi ?

    BalasPadam
  11. Sesuai tak kalau pakai pada wira s.e

    BalasPadam
  12. sesuai tak pkai di kelisa bolt on trubo AR60 piston honda jazz rebow 78mm

    BalasPadam