Iklan

Rabu, 30 April 2014

Apakah PDT, Paddle Respond, Throttle Body Service, Throttle Body Respond dan Repair IAFM?

Apakah PDT, Paddle Respond, Throttle Body Service, Throttle Body Respond dan Repair IAFM?

PDT - Secara amnya, menggunakan Scan Tool utk mendapatkan maklumat dan permasalahan pada sistem kereta melalui error code yang direkodkan oleh ECU. Melakukan proses memadamkan error code/calibration/re-learning ECU dan sistem elektronik apabila perlu atau dalam keadaan tertentu sahaja (Check Engine Light menyala).** Semua jenis kereta, khususnya Proton (Saga blm series, Persona series, Gen2, Waja, Satria Neo series, Exora series, Preve, Suprima-S) ** RM50



Paddle Respond - Modifikasi yang dibuat pada paddle untuk meningkatkan kadar responsive.** (Semua jenis kereta yg menggunakan sistem 'drive by wire' throttle khususnya Proton) ** RM50

Throttle Body Service - Throttle body akan dibuka dan ditanggalkan dari intake manifold untuk dibersihkan secara menyeluruh ** RM50



Throttle Body Respond - Modifikasi dibuat pada Throttle Body. Engine RPM lebih smooth dan lebih kepada top RPM.** (Semua jenis kereta yg menggunakan sistem 'drive by wire' throttle body khususnya Proton) ** RM100

Repair IAFM - Dibuat untuk mengelakkan IAFM berbunyi atau membaik pulih sistem IAFM yang telah berbunyi tanpa Disable/Bypass IAFM. Disable/Bypass IAFM akan mengurangkan low-end torque (low RPM underpower, penggunaan petrol akan meningkat). ** RM50





Sila ke page Facebook Proton Response Group untuk mendapatkan perkhidmatan ini... Klik di bawah :-

Proton Respond Group














10 ulasan:

  1. hari tu dah hantar kereta persona saya di pusat servis proton utk cuci throttle body selepas engin mengalami masalah jerking. selepas cuci masalah yang sama masih ada lagi. jerking berlaku apabila gear pada kedudukan R atau D iaitu semasa kereta bergerak perlahan tanpa menekan pedal.. meter RPM juga akan turun naik serta tak stabil (contoh waktu jalan jem atau nk masuk parking). tetapi apabila gear pada kedudukan N keadaan RPM kembali stabil. apa caranya nak ubatkan penyakit jerking ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. em, time jerking tu masa pasang aircond ke? cuba klo time x pasang aircond... ada jerking x...

      Padam
    2. sama masalah berlaku pada kereta saya semalam....off aircond pon sama on pon sama...tapi bila balik rumah saya off enjin then on balik balik dia normal...

      Padam
  2. Lepas repair iafm minyak mmg kuat ye..mcm mane nak atasi

    BalasPadam
  3. mohon pandangan dan komen, antara service di ats yg mana paling berkesan nk tingkat kn prestasi kereta proton gen2 ye? ada dgr jgk pasal decarbonizing dan ecu remap tp tatau mana yg paling utama nk buat dulu.

    BalasPadam
  4. nak tanya sikit masalah kereta pesona saya waktu pagi bila start rpm naik turun tapi bila enjin dah panas dia ok balik kenapa ya

    BalasPadam
  5. nak tanya sikit masalah kereta pesona saya waktu pagi bila start rpm naik turun tapi bila enjin dah panas dia ok balik kenapa ya

    BalasPadam
  6. itu masalah throttle body yang dah nak kaput

    BalasPadam
    Balasan
    1. Throttle body persona boleh direpair tak?Ka kena tukar seketul bila dah kaput??

      Padam
  7. Ade cara x utk dptkan respon throtlle body mcm throtlle body yg pkai kabel??

    BalasPadam