Iklan

Jumaat, 16 Mei 2014

Purge Valve Canister Original Proton Persona, Saga BLM, Campro IAFM






Purge valve canister original
harga rm 120
kebiasaannya bunyi "tik tik tik" kedengaran apabila enjin dihidupkan. Anda boleh dengar apabila membuka bonet enjin bunyi datang dari bulatan merah dalam gambar.

cara hendak buka klip pada purge valve canister ni sedikit tricky. Jika berminat boleh sms / whatsapp ke no aku 013-3562796. siap pos rm 125 sahaja...















12 ulasan:

  1. macam mana nak tahu benda ni rosak..sori br blajar

    BalasPadam
  2. Bukak cable dia.. if xde bunyi selepas buka maknenye mmg canister..

    BalasPadam
  3. ade side effect x kalu x tuka canister purge valve ni?

    BalasPadam
  4. ade side effect x kalu x tuka canister purge valve ni?

    BalasPadam
  5. Aku baru tukau bnda alah ni siap psag dlam RM120. Klau hrga ori cash n carry juz dlam 110-115 r tpi xtau dkt sparepart ada jual/x n brapa hrganya xpasti. Bnda alah ni kalau rosak juz bnyi bsig seakan akan bnyi tepet@valve tpi rupanya dtg dri situ. Nk pastikn bnyi dtg dri situ msa start enjin cuba pgag dkat situ boleh trasa gegaran n bnyi dri situ. Pomen ckp klau lma2 xtukar enjin xboleh nk hdup katanya r tpi aku sblum tukar 1 thun gak dok pkai g jln jauh ok xde msalah juz bsig je r bnyinya.

    BalasPadam
  6. Fungsinya kata pomen kalau persona ia sbagai pnapis petrol n pengawal valve. Ia akan tapis sbelum aliran pergi ke tbug htam blakag bteri tu. Sekali pndang tbug tu cam smpanan kuasa turbo r. huhu. Maaf klau slah maklumat tpi tu r apa yg di katakan oleh beliau yg bernama pomen.Sekian

    BalasPadam
  7. kalau tukar cabut cable tu.tukar sendiri adakah ada masalah kat adlin timing rpm.atau kena tuning balik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Xde r juz plug n play je xde effect apa2 mlainkan ada usik bnda2 lain slain 2

      Padam
  8. cable conected kat purge canister tu.kalau tukar sendiri boleh ke

    BalasPadam
  9. kalau bau petrol kuat tu..masalah dr benda nie ker?

    BalasPadam