Nuffnang Ads

Khamis, 16 Februari 2012

DIY - Cara Untuk Membuatkan OEM Tombol Gear Manual Proton Persona Ketat!

Salam sejahtera...

Bagi pengguna Proton Persona Manual, anda akan menghadapi masalah tombol gear yang agak longgar. Aku juga turut mengalami masalah tersebut. Aku pun cuba mencari jalan penyelesaian tanpa membeli tombol gear baru yang ada di pasaran sekitar harga RM 60.

Anda hanya perlu membuka tombol gear dan :-

keluarkan pengalas tombol gear yang berada di bawah tombol gear

Kemudian anda perlu pasang semula tombol gear tersebut. Yang menariknya anda mulai pasanglah dari mana-mana sudut, tombol gear tersebut akan ketat pada kedudukan yang tepat untuk digunakan.

Siap!

Sekian, terima kasih... Selamat mencuba!!!








1 ulasan:

  1. Perkongsian yg bermanfaat. Tq bro. Sy dah buat mmg okay. Sebelum ni mmg berpusing tombol tu. Tp at last sy pakai tombol saga blm sbb "feel" pgg dia lbih best pada sy. Persona punya tombol kemasan warna kelabu tu buat feel tak best sbb surface nya tak rata. Appn perkongsian tips bro terbaik.

    BalasPadam