Iklan

Selasa, 28 Februari 2012

Kalkulator BMI (Body Mass Index)

Salam sejahtera.. Buat semua pengunjung blog aku ni, aku sediakan untuk korang kalkulator BMI untuk mengetahui status kesihatan masing-masing sama ada lebih berat badan ataupun kurang berat badan. Sila isi maklumat tinggi dan berat anda di bawah :-

Kalkulator Index Jisim Badan

Status berat seseorang boleh ditentukan dengan menggunakan pengukuran Indeks Jisim Tubuh (Body Mass Index) ataupun BMI. Cara pengiraan BMI:



Tinggi  Meter
(1 Meter = 100cm)
Berat Kg
BMI Anda


Cuba lihat pula BMI anda di Jadual di bawah untuk mengetahui status sama ada anda mempunyai berat badan unggul ataupun tidak... :)






   

4 ulasan:

  1. macam mana nak kira bmi ini?

    BalasPadam
  2. masuk je tinggi anda dalam meter & berat anda dlm kg... lepas tu klik 'kira'... nnt akan kluo digit dkat 'BMI anda'.... rujuk pulak table kat atas BMI anda pada kategori mana....

    BalasPadam
  3. Kalau cara menempelkan di blog bagaimana? bisa saya di bantu??

    BalasPadam
  4. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

    pengkhususan Syarikat.
    1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
    2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.

    BalasPadam