Iklan

Ahad, 19 Februari 2012

Proton Persona Modified Exhaust Sound - Owner EilaRazi

Salam sejahtera..

    Setelah beberapa pertukaran bahagian-bahagian ekzos kereta Proton Persona yang aku miliki sejak 2009, kereta aku bernada agak garang sekali sesuai dengan jiwa muda aku.. hehe.. Sila dengarkan deruman di bawah :-



My exhaust modification :-
    extractor wegow 4-2-1, custom spiral bullet, pro1 s-flow muffler (for gen2)... other is redline stainless steel drop in air filter...... i rev up till 3k rpm... in early morning in my village... engine in cool condition

    Walaupunbegitu, aku telah tukar bullet yang aku pakai kepada after market midbox yang berharga RM 200. Bunyinya lebih bassy dari sebelum ini. Nanti aku upload videonya, tak sempat nk buat rakaman lagi.

    Sekian, terima kasih.






  

10 ulasan:

  1. pakai muffler tanabe medalion s-flow japan..cari kat hafkat bunyi time highrev aje baru pekak telinga & perfomance lebih sedap daripada ejos bising kedai ah beng...

    BalasPadam
  2. ooo.... yeke... brg halfcut la ek... aku teringin nak pkai twinloop tp tkt xsesuai ngn auto je...

    BalasPadam
  3. buleh aje pkai twinloop/twintip besenye jenis s-flow.. dah bnyak budak pkai muffler ni... yg hfkat pon ada yg baru pon ada... kalo bro pkai japan pnye mmg puas ati la...

    BalasPadam
  4. Salam bro, ape beza pakai 2 atau 3 bullet tgh? Thanks

    BalasPadam
  5. sedap bro bunyi ekzos lu...gua pun br angkat persona sv auto..teringin gak bunyi camni

    BalasPadam
  6. sedap bro bunyi ekzos lu...gua pun br angkat persona sv auto..teringin gak bunyi camni

    BalasPadam
  7. Blh x aku nk tye pasal clutch racing..

    BalasPadam
  8. Ade x clutch racing utk persona iafm

    BalasPadam
  9. Ekzos dh buat.nk try clutch racing plk ni

    BalasPadam